Svečiuose pas "Šlapaberžės konditeriją"
Kovo 29, 2024

Kviečiame į trumpą kelionę laiku, kurios metu papasakosime šeimos verslo – „Šlapaberžės konditerija” atsiradimo istoriją.
Josvainių kraštas visais laikais garsėjo šakočių kepimo meistrais - prie kavos puodelio pradeda pasakoti Dalė. Vos ne kiekvienoje pirkioje šakočius kepančią šeimininkę galėjai sutikti. Vieną dieną vietinėje spaudoje pamačiau skelbimą, jog viena močiutė parduoda šakočių kepimo įrangą kartu su senoviniu šakočių receptu. Taip susigundžiau! Širdyje užgimė noras pačiai kepti šakočius. O ir močiutė tada mane padrąsino:
– Man jau užteks, vaikeli, jaunų rankų tai darbas – tarė ji, kai atvažiavau šakočių įrangos pas ją pirkti.
Grįžau namo ir kartu su šeima lauko virtuvėje pradėjome šakočius kepti. Iš pradžių šiuos skanėstus kepėme savo šeimai ir draugams. Vėliau, pradėjo jų prašyti ir kiti žmonės - dalinasi prisiminimais Dalė.
Taip gimė mūsų šeimos verslas – „Šlapaberžės konditerija”, kuriam jau 30 metų. Pradėjome jį ne nuo modernaus konditerijos cecho, kuriuo didžiuojamės dabar, o nuo šakočių kepimo pagal močiutės receptą, kurį kepėme iš žmonių atneštų 5 produktų – cukraus, miltų, sviesto, grietinės ir naminių kiaušinių. Ir tik gerokai vėliau, kai užsakymų daugėjo, o veikla augo, Šlapaberžėje įkūrėme modernų, šiuolaikine įranga apstatytą konditerijos cechą, kuriame šiuo metu dirba visas kolektyvas. Štai tokia "Šlapaberžės konditerijos" istorija.
Na, o mes, Negaminsiu.lt keliautojos, turėjome nuostabią galimybę iš arti pamatyti kaip kepami šakočiai, grybukai ir kiti skanumynai. Mūsų nuostabai, pamatėme, kad grybukai kepami ne didelėse elektrinėse cecho keptuvėse (mes bent jau taip įsivaizdavome), o senovinėse forminėse keptuvėse ir ant ugnies! Kaip pas močiutę :)
Linkėjimai,
Negaminsiu.lt
.