Kaip išsirinkti Prancūzišką tortą?
Gegužės 05, 2023
-full.jpg)
Kaip išsirinkti torto formą? Prancūziški tortai leidžia gaminti visada tokios pat formos ir išvaizdos tortus. Galima rinktis iš įvairių formų, tokių kaip širdelė, origami širdis, perlai, širdis su kaspinu.
Kiekviena forma turi savo tūrį. Svoris kartais gali kiek svyruoti ir nuo pasirinkto įdaro. Kadangi kiekviena forma turi savo tūrį, tai negalima pagaminti tos išvaizdos torto kitokio svorio. Lengviausia yra Jums pasiūlyti formą, kai žinote svečių skaičių. Pagal jį lengviausia rekomenduoti kokio torto reikia. Aptarkime juos:
Torto forma "Perlai" įprastai būna apie 1,3 kg. Pakanka pavaišinti 10 - 12 svečių.
"Širdies" formos tortas bus apie 1 kg, užteks 6 - 8 svečiams.
"Origami" - gausis apie 1,2 kg, kurio pakaks pavaišinti 8 - 10 asmenų.
"Debesis" vienas iš didesnių tortų, kuris siekia apie 1,6 kg pakaks 12 -14 svečių.
Klasikinės formos tortas apie 1 kg.
Tad, užsakant Prancūziškos konditerijos musinį tortą, rinkitės pagal šiuos kriterijus:
- Svečių skaičius = Torto forma
- Skonis
- Spalva (pagal Jūsų pageidvimus)
- Dekoras
Prancūziškos konditerijos tortai gali būti kelių viršutinio sluoksnio padengimo tipų:
- veidrodinės glazūros (blizgūs)
- veliūriniai (matinės spalvos)
Šie tortai vien dėl savo išskirtinės formos yra puošnūs ir nereikalaujantys papildomo gausaus puošimo. Todėl šie tortai gali būti dekoruoti minimaliai (viena figūrėle, uogomis, skaičiuku, smulkiais valgomais papuošimais).
Apie tobulus , išraiškingus Prancūziškos konditerijos skonius galėčiau rašyti plačiai ir daug, kiekvienas konditeris tikrai pasiūlys įvairių skonių paletę. Šie tortai išskirtiniai tuom, kad juose yra labai mažai biskvito.
Išskirtiniai tortai - išskirtinio skonio asmenybėms!
Linkėjimai,
Rekomendacijas pateikė konditerė Raimonda iš Queens desserts